Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Allergivennlig grovt brød med solsikkefrø og gulrot
Foto: Cappelen Damm

Grovt brød med gulrot og gresskarkjerner

Mange butikkjøpte grovbrød er med nøtter. Her finner du oppskrift på et sunt og godt brød uten nøtter, men med gresskarkjerner som både smaker godt og er sunt. Brødet er bakt uten melk.

Oppskriften gir 4 brød.

Ingredienser

  • 1 kg hvetemel
  • 1 kg sammalt fint hvetemel
  • 1 kg gulrøtter (fint revet)
  • 2 pk gjær
  • 4 ts salt
  • 4 ss sukker
  • 150−300 g gresskarkjerner (grovt hakket)
  • 1 l vann
  • 1 dl olje

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre med revne gulrøtter og hakkede gresskarkjerner.
  2. Tilsett lunkent vann (ca. 40 grader) og olje.
  3. Elt deigen til den er smidig og fin, tilsett ev. mer hvetemel om den blir for løs.
  4. La deigen heve i ca. 30 minutter til dobbel størrelse.
  5. Del deigen i fire emner, trill dem ut og legg i brødformer.
  6. Etterhev dem i ca. 30 minutter.
  7. Stekes i ca. 30–40 minutter på 170–200 °C.
  8. Avkjøles

Næringsinnhold per porsjon