Bærkake med nøttebunn
Kaker med nøttebunn har mer av det sunne, umettede fettet. Sammen med vaniljekesam og friske bær, blir det en nydelig dessertkake som er rask å lage.
-
Porsjoner: 8
-
Tidsbruk: Over 60 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tips: Etter et lite opphold i fryseren på et par timer, er det enklere å få bunnen pent ut av formen.
Ingredienser
- 150 g hasselnøtter eller mandler
- 150 g melis (andre søtningsstoff kan brukes)
- 4 eggehviter
- 3 dl vaniljekesam (1 boks), evt. mer ved behov
- 500 g friske bær som bringebær , blåbær, jordbær, multer e.l.
- Noen blader frisk sitronmelisse til pynt
Slik gjør du
- Mal nøttene/mandlene og bland med melis
- Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i nøtteskjær dem forsiktig inn i nøtteblandingen
- Stek i smurt form (22–24 cm i diameter) ved 160 °C i 30–35 minutter
- Avkjøl i formen
- Dekk den avkjølte nøttebunnen med vaniljekesam
- Dekk kesamen med bær, alt etter hva du har
- Pynt med frisk sitronmelisse og server kaken som dessert eller til kaffekos