Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Bærkake

Bærkake med nøttebunn

Kaker med nøttebunn har mer av det sunne, umettede fettet. Sammen med vaniljekesam og friske bær, blir det en nydelig dessertkake som er rask å lage.

Tips: Etter et lite opphold i fryseren på et par timer, er det enklere å få bunnen pent ut av formen.

Ingredienser

  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 150 g melis (andre søtningsstoff kan brukes)
  • 4 eggehviter
  • 3 dl vaniljekesam (1 boks), evt. mer ved behov
  • 500 g friske bær som bringebær , blåbær, jordbær, multer e.l.
  • Noen blader frisk sitronmelisse til pynt

Slik gjør du

  1. Mal nøttene/mandlene og bland med melis
  2. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i nøtteskjær dem forsiktig inn i nøtteblandingen
  3. Stek i smurt form (22–24 cm i diameter) ved 160 °C i 30–35 minutter
  4. Avkjøl i formen
  5. Dekk den avkjølte nøttebunnen med vaniljekesam
  6. Dekk kesamen med bær, alt etter hva du har
  7. Pynt med frisk sitronmelisse og server kaken som dessert eller til kaffekos

Næringsinnhold per porsjon