“Eplekake”-eple
Fylt eple med pepperkaketopping.
-
Porsjoner: 1
-
Tidsbruk: 40-60 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Eplene bakes i ovnen i 30 minutter før du smuldrer over toppingen og steker videre i 5 minutter.
Smuldredeig:
- 1 knust pepperkake (én stor eller to-tre små)
- ½ ss små havregryn
- ½ ts brunt sukker*
- 1 ts lettmargarin
"Eplekaken" er svært varm når du tar den ut av ovnen, så la den avkjøles litt før du spiser eller serverer.
Ingredienser
- 1 stort eple (grønt: Granny Smith, rødt: Red Delicious)
- ½ ss brunt sukker*
- 1 ts strøsøtningsstoff (f.eks. Stevia, Sukrin eller Natreen)
- ¼ ts kanel
Slik gjør du
- Sett ovnen på 180 grader.
- Kutt av toppen på eplet, omtrent 1 cm. Hul ut mesteparten av fruktkjøttet med en liten skje, la det være igjen ca. ½ cm. Kast frø og kjerne.
- Hakk opp fruktkjøttet og legg det i en skål. Tilsett sukker/søtningsstoff, kanel og bland det sammen. Fyll det hule eplet med epleblandingen og press den ned med en skje.
- Sett eplet på et brett med bakepapir eller i en smurt ildfast form, dekk med aluminiumsfolie og bak i ovnen i 30 minutter.
- Mens eplet står i ovnen, blander du godt sammen alle ingrediensene til toppingen.
- Fjern folien fra eplet, smuldre toppingen over og stek videre til toppingen har begynt å brune (om lag 5 minutter), men pass på så det ikke blir svidd!
Næringsinnhold per porsjon
- Energi: 230 kalorier
- Fett: 3,6 gram
- Mettet fett: 0,5 gram
- Karbohydrater: 44 gram
- Tilsatt sukker: 18 gram
- Protein: 2 gram
- Kostfiber: 5 gram
* Dersom du bytter ut brunt sukker med kunstig søtstoff kan du spare ca. 50 kalorier og 80 % av sukkeret i oppskriften.