Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Bakte epler
Foto: Shutterstock

“Eplekake”-eple

Fylt eple med pepperkaketopping.

Eplene bakes i ovnen i 30 minutter før du smuldrer over toppingen og steker videre i 5 minutter.

Smuldredeig:

  • 1 knust pepperkake (én stor eller to-tre små)
  • ½ ss små havregryn
  • ½ ts brunt sukker*
  • 1 ts lettmargarin

"Eplekaken" er svært varm når du tar den ut av ovnen, så la den avkjøles litt før du spiser eller serverer.

 

 

Ingredienser

  • 1 stort eple (grønt: Granny Smith, rødt: Red Delicious)
  • ½ ss brunt sukker*
  • 1 ts strøsøtningsstoff (f.eks. Stevia, Sukrin eller Natreen)
  • ¼ ts kanel

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Kutt av toppen på eplet, omtrent 1 cm. Hul ut mesteparten av fruktkjøttet med en liten skje, la det være igjen ca. ½ cm. Kast frø og kjerne.
  3. Hakk opp fruktkjøttet og legg det i en skål. Tilsett sukker/søtningsstoff, kanel og bland det sammen. Fyll det hule eplet med epleblandingen og press den ned med en skje.
  4. Sett eplet på et brett med bakepapir eller i en smurt ildfast form, dekk med aluminiumsfolie og bak i ovnen i 30 minutter.
  5. Mens eplet står i ovnen, blander du godt sammen alle ingrediensene til toppingen.
  6. Fjern folien fra eplet, smuldre toppingen over og stek videre til toppingen har begynt å brune (om lag 5 minutter), men pass på så det ikke blir svidd!

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi: 230 kalorier
  • Fett: 3,6 gram
  • Mettet fett: 0,5 gram
  • Karbohydrater: 44 gram
  • Tilsatt sukker: 18 gram
  • Protein: 2 gram
  • Kostfiber: 5 gram

* Dersom du bytter ut brunt sukker med kunstig søtstoff kan du spare ca. 50 kalorier og 80 % av sukkeret i oppskriften.