Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Torsk med hjemmelaget blomkålpuré og tomat- og basilikumsaus
Foto: Synøve Dreyer

Fisk og skalldyr

Fisk gir deg mye av de gode omega 3-fettsyrene som hjelper til med å bevare et frisk hjerte og et sunt kretsløp, og er i tillegg en svært god kilde til fullverdig protein, vitaminer og mineraler.

Et utvalg oppskrifter med fisk og skalldyr

Fisk- og skalldyresuppe med safran

Fisk- og skalldyrsuppe med safran

Denne suppen passer fint som festmat. Velg helst fiskeslag som er faste i kjøttet, slik som laks, sei eller torsk. Server gjerne med grovt brød.

Fisk er godt og sunt

Fisk er en god kilde til mange gode næringsstoffer og det er bra for helsa å spise mer fisk til fordel for kjøtt.

Kostrådene anbefaler 2–3 fiskemiddager i uken.

Les mer: Vi bør spise mer fisk!

Gode råd: Hva er et sunt kostholdsmønster?

Flere oppskrifter finner du på matprat.no

Oppskrifter med laks

Laks med mangosalsa

Laks med mangosalsa

Mango og avokado gir en frisk, tropisk vri på laksemiddagen. Med både avokado og laks i samme rett er dette en god kilde til både enumettede og flerumettede fettsyrer.

Oppskrifter med tunfisk

Fullkornspasta med tomat- og tunfisksaus

Fullkornspasta med tomat- og tunfisksaus

“Spaghetti alla puttanesca” er en moderne italiensk pastarett med tomater, olivenolje, hvitløk og kapers. Du kan også bruke pastarør, -skruer eller andre typer, men velg helst fullkornsvarianter.

Tunfisk- og kikertsalat

Tunfisk- og kikertsalat

Denne salaten er veldig næringsrik og bra for deg som trenger mye energi og proteiner. Ønsker du å spare kalorier kan du bruke en fettfri dressing.