Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Fisk- og skalldyresuppe med safran
Foto: Synøve Dreyer

Fisk- og skalldyrsuppe med safran

Denne suppen passer fint som festmat. Velg helst fiskeslag som er faste i kjøttet, slik som laks, sei eller torsk. Server gjerne med grovt brød.

La fisken småkoke i noen minutter, og legg i skalldyrene helt til slutt.

Oppskriften er hentet fra “Alle hjerters kokebok”, utgitt av LHL.

Ingredienser

  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 bit sellerirot (ca. 200 g)
  • 1 fenikkel (ca. 200 g)
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 g safran
  • 1 fiskebuljongterning
  • 1 dl hvitvin
  • 3 dl vann
  • 2 bokser hele tomater
  • 2 laurbærblad
  • Kajennepepper
  • litt sukker
  • Salt
  • 300–400 g fiskefilet i små biter (for eksempel laks og torsk)
  • ca. 200 g reker eller blåskjell
  • 1 bunt frisk dill

Slik gjør du

  1. Skrell og hakk løk og hvitløk. Rens sellerirot og fennikel, og skjær dem i små terninger.
  2. Fres løk, hvitløk, selleri og fennikel i olje i en stor gryte uten at det tar farge.
  3. Tilsett safran, buljongterninger, vin, vann og tomater.
  4. Ha oppi laurbærblad og litt kajennepepper og la suppen småkoke i 10–15 min.
  5. Smak til med salt og sukker.
  6. Legg i fisken, og la den småkoke noen minutter til fisken er nesten ferdig.
  7. Legg i skalldyrene slik at de blir gjennomvarme. De må ikke koke, da blir de seige!
  8. Strø over dill, og server!

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 265 kcal
  • Fett 9,4 (31 E%), hvorav mettet fett 1,6 g
  • Karbohydrater 11,0 g (21 E%), hvorav sukkerarter 6,3 g
  • Fiber 5,1 g (4 E%)
  • Salt 1,9 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.