Fiskepakke med grønnsaker og villris
Dette er en enkel og smakfull fiskerett som det tar kort tid å lage. Varier gjerne hva slags fisk og grønnsaker du har i fiskepakken.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Hvilken type fisk og grønnskaker du bruker kan varieres etter sesong.
Legg en fiskepakke på hver tallerken og server med ris og eventuelt litt lettrømme blandet med dill og sitron, eller annen saus ved siden av.
Ingredienser
- 400 g torskefilet
- 400 g laksefilet
- 5–6 vårløk
- 1 fennikel i skiver
- Ca. 50 g fersk, vasket spinat
- 1 gul paprika i biter
- 3 gulrøtter i skiver
- ¼ brokkoli i små bunter
- Saften av ½–1 sitron
- 4 ss olivenolje
- Sort pepper
- Salt
- Dill, frisk
Slik gjør du
- Klipp til 5–6 kvadratiske ark av aluminiumsfolie, og fordel fisken utover arkene.
- Krydre med salt og pepper.
- Fordel alle grønnsakene, bortsett fra spinaten, over fisken.
- Ha over sitronsaft, og deretter spinatbladene. Hell til slutt over olje og strø litt hakket dill over.
- Pakk folien sammen, og legg fiskepakkene med skjøten opp på et stekebrett.
- Stek i ovnen på 200°C i ca. 15 minutter til fisken er ferdig.
- 4 porsjoner ris, for eksempel villris. Kokes etter anvisningen på pakken.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 659 kcal
- Fett 32 g (43 E%), hvorav mettet fett 4,1 g
- Karbohydrater 40,4 g (27 E%), hvorav sukkerarter 5,5 g
- Fiber 7,9 g (2 E%)
- Protein 48,2 g (30 E%)
- Salt 1 g
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet).