Fullkornspasta med tomat- og tunfisksaus
“Spaghetti alla puttanesca” er en moderne italiensk pastarett med tomater, olivenolje, hvitløk og kapers. Du kan også bruke pastarør, -skruer eller andre typer, men velg helst fullkornsvarianter.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Raskt, enkelt, sunt og smakfullt!
Ingredienser
- 4 porsjoner fullkornspasta
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 1 ss tomatpuré
- 1 boks hakkete tomater
- Sukker
- Chilipulver
- Sort pepper
- 2 bokser tunfisk i vann
- 1 ss kapers
- 0,5 dl hakket persille
- 1 dl revet parmesan
Slik gjør du
- Kok pastaen etter anvisning på pakken. Skrell og hakk løk og hvitløk, og fres den i oljen på middels varme uten at den tar farge. Tilsett tomatpuré og grovhakkete tomater. Smak til med en klype sukker, chilipulver (eller fersk chili), og sort pepper. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
- Smuldre tunfisken grovt, og vend den inn i sausen. Tilsett kapers og persille, og evt. litt salt. Hell vannet av pastaen, og bland pasta med tomat- og tunfisksausen. Strø over parmesanost før servering.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 377 kcal
- Fett 11,1 (25 E%), hvorav mettet fett 3,5 g
- Karbohydrater 45,4 g (51 E%), hvorav sukkerarter 5,1 g
- Fiber 6,7 g (3 E%)
- Protein 22,6 g (24 E%)
- Salt 1,14 g
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.