Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Hjemmelagde fiskepinner med revet gulrot og brokkoli
Foto: Synøve Dreyer

Hjemmelagde fiskepinner med revet gulrot og brokkoli

Hjemmelagde fiskepinner inneholder mer fisk, og smaker mye bedre enn ferdige. La barna hjelpe til med å lage fiskepinnene, da spiser de gjerne enda mer til middag.

Serveres med brokkoli, revne gulrøtter og poteter eller ris og evt. en klatt lettrømme eller remulade ved siden av.

Tilbehør

  • 4-5 gulrøtter, finraspet
  • Saften av ½ sitron
  • 1 brokkoli
  • Poteter

Ingredienser

  • Ca. 800 g fiskefilet (for eksempel sei eller torsk)
  • 2 egg
  • 4 ss hvetemel
  • Ca. 8 ss griljermel
  • Salt + pepper
  • Flytende margarin til steking

Slik gjør du

  1. Start med å koke poteter eller ris.
  2. La gjerne fisken ligge litt på kjøkkenbenken slik at den får romtemperatur. I mellomtiden kan du raspe gulrøtter og kryste litt sitron over. Brokkolien koker du rett før fisken er ferdig stekt.
  3. Ha hvetemel blandet med litt salt og pepper i en tallerken, pisket egg i en annen tallerken, og griljermel i den tredje tallerken. Kutt fisken i passe store biter, og rull hver bit først i mel, så i egg, og så i griljermel. Ha margarin i en varm stekepanne, og ha fisken nedi. Pass på at pannen ikke er så varm at fisken blir brent. La fisken bli fin og gyllen på en side, før du snur den.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 515 kcal
  • Fett 12 g (21 E%), hvorav mettet fett 1,7 g
  • Karbohydrater 48,3 g (40 E%), hvorav sukkerarter 9,0 g
  • Fiber 7,4 g (3 E%)
  • Protein 49,0 g (39 E%)
  • Salt 0,75 g

Næringsinnholdet per porsjon inkluderer gulrot, potet og brokkoli)

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.