Laks med mangosalsa
Mango og avokado gir en frisk, tropisk vri på laksemiddagen. Med både avokado og laks i samme rett er dette en god kilde til både enumettede og flerumettede fettsyrer.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Her finner du oppskrift på en god mangosalsa.
Serveres med asparges og couscous, og klipp gjerne over rikelig med koriander over retten.
Ingredienser
- 800 g laksefilet
- Flytende margarin til steking
- 4 porsjoner fullkornscouscous, bulgur eller ris
- Asparges eller grønne bønner
- Koriander
Slik gjør du
- Stek laksen i ovnen eller i en stekepanne.
- Lag couscous etter anvisning på pakken, og kok opp vann til asparges.
- La aspargesene koke ferdig rett før fisken er klar (de trenger ca 4–5 min koketid).
- Legg en klatt salsa under hvert fiskestykke, server med asparges og couscous, og klipp gjerne over rikelig med koriander over retten.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 618 kcal
- Fett 32,8 g, hvorav mettet fett 5,7 g
- Karbohydrater 32,6 g, hvorav sukkerarter 10,9 g
- Fiber 6,7 g
- Protein 45,3 g
- Salt 0,32 g
Næringsinnholdet per porsjon laks med mangosalsa og fullkornsbulgur
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.