Lakseburger med agurkdressing
Kjempegode, flotte burgere med over 80 prosent fisk!
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Servér lakseburgerne i pitabrød med litt salat i og agurkdressing ved siden av.
Agurkdressing
- 0,5 stk agurk
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl matyoghurt
- 1 ts limesaft
- 0,25 ts salt
- 0,25 ts sukker
Ingredienser
- 500 g laksefilet, uten skinn og bein
- 1/2 ts salt
- 1 ts sennep
- 2 ss dill
- 1/2 stk purre
- Olje til steking
- Grove pitabrød
- Salat
Slik gjør du
- Finhakk laksen. Ha 2/3 av laksen i en bolle, og rør med en stavmixer. Bland i salt, sennep, dill, og finhakket purre. Ha i de siste laksebitene, og rør rundt. La blandingen stå i kjøleskapet mens du lager agurkdressing
- Agurkdressing: Riv agurk på rivjern, og bland sammen med finhakket hvitløk, matyoghurt, limesaft og evt. litt salt.
- Sett ovnen på 180°C, og legg pitabrødene i når ovnen er varm.
- Ta lakseblandingen ut av kjøleskapet, og form til burgere som stekes i olje til de er passe gylne på begge sider.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 446 kcal
- Fett 19,7 g (39 E%), hvorav mettet fett 2,8 g
- Karbohydrater 33 g (31 E%), hvorav sukkerarter 2,1 g
- Protein 32,5 g (30 E%)
- Salt 1,8 g
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.