Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Lakseburger i pitabrød med agurkdressing
Foto: Synøve Dreyer

Lakseburger med agurkdressing

Kjempegode, flotte burgere med over 80 prosent fisk!

Servér lakseburgerne i pitabrød med litt salat i og agurkdressing ved siden av.

Agurkdressing

  • 0,5 stk agurk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 ts limesaft
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts sukker

Ingredienser

  • 500 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts sennep
  • 2 ss dill
  • 1/2 stk purre
  • Olje til steking
  • Grove pitabrød
  • Salat

Slik gjør du

  1. Finhakk laksen. Ha 2/3 av laksen i en bolle, og rør med en stavmixer. Bland i salt, sennep, dill, og finhakket purre. Ha i de siste laksebitene, og rør rundt. La blandingen stå i kjøleskapet mens du lager agurkdressing
  2. Agurkdressing: Riv agurk på rivjern, og bland sammen med finhakket hvitløk, matyoghurt, limesaft og evt. litt salt.
  3. Sett ovnen på 180°C, og legg pitabrødene i når ovnen er varm.
  4. Ta lakseblandingen ut av kjøleskapet, og form til burgere som stekes i olje til de er passe gylne på begge sider.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 446 kcal
  • Fett 19,7 g (39 E%), hvorav mettet fett 2,8 g
  • Karbohydrater 33 g (31 E%), hvorav sukkerarter 2,1 g
  • Protein 32,5 g (30 E%)
  • Salt 1,8 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.