Tunfisk med mango og avokadosalsa og wasabimajones
Hva sa du? Wasabi? Wasabi er en skarp, grønn puré som tradisjonelt lages av roten Wasabia japonica, som er beslektet med pepperrot. I butikken finner du som regel wasabi på tube.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Tunfisken stekes på sterk varme til den er gyllen på begge sider, men rød inni.
Her finner du oppskrift på mangosalsa.
Legg mango- og avokadosalsa på hver tallerken. Skjær tunfisken i skiver og legg oppå salsaen. Server med potetbåter og wasabimajones.
Ingredienser
- 150 g fersk tunfisk per person
- 1 ss fenikkelfrø
- Olje til steking
- 2 eggeplommer
- 1 ts revet ingefær
- 1/2 ts wasabi på tube
- 4 ss soyasaus
- saften fra 1 lime
- 2 dl rapsolje
- 10 poteter
- 1 fedd hvitløk
- Salt + pepper
Slik gjør du
- Dryss tunfisken med fennikelfrø, salt og kvernet pepper. Stek den på sterk varme i litt olje til den er gyllen på begge sider men rød inni (ca. 1–2 min på hver side). Avkjøl fisken i kjøleskap ca. 1 time, og skjær opp. Fisken kan også serveres varm.
- Lag wasabimajones ved å ha alle ingrediensene bortsett fra olje i en bolle. Kjør med stavmikser og spe gradvis med olje.
- Vask og kutt poteter i båter. Ha dem i en langpanne med litt olje, salt og pepper. Skrell hvitløk, press den flat og legg sammen med potetene. Stek dem i ovnen i 30–40 minutter på 180°C. Rør i dem innimellom.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 893 kcal
- Fett 62,5 g (62 E%), hvorav mettet fett 6,9 g
- Karbohydrater 38,1 g (19 E%), hvorav sukkerarter 12,8 g
- Fiber 7,1 g (2 E%)
- Protein 42,5 g (19 E%)
- Salt 1,89 g
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.