Kylling med couscous og limeyoghurt
Saftig kylling og couscous med nordafrikanske smaker.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Gni inn kyllingen med marinaden og strø over sesamfrø. Brun kyllingen i stekepannen, og etterstek den i ovnen.
Ingredienser
- 4 kyllingbryst
- 2 ss søt chilisaus
- 2 ss soyasaus
- 1 ss rapsolje
- 2 ss sesamfrø
- 6 dl vann
- 1 terning med grønnsaksbuljong
- 0,5 ts gurkemeie
- 0,5 ts malt kanel
- 250 g brokkoli i små buketter
- 4 dl couscous (gjerne fullkorn)
- 100 g tørket aprikos, strimlet
- 0,5 dl gresskarfrø uten skall
- 2 dl yoghurt naturell eller matyoghurt
- Saft og skall fra 1 lime
- 1–2 ss finstrimlet mynte
- 1 ts flytende honning
Slik gjør du
- Sett ovnen på 200°C. Bland søt chilisaus, soyasaus og rapsolje. Gni inn kyllingen med marinaden, og strø over sesamfrø. Brun kyllingen på alle sider i stekepannen, og etterstek den i ovnen på 10–12 minutter.
- Kok opp vann og buljong med gurkemeie og kanel. Legg i brokkolibukettene, og la dem koke et par minutter. Ta bukettene opp av buljongen. Rør inn couscousgryn, legg på lokk og ta gryten av varmen. La couscousen stå og svelle i 6–7 minutter.
- Rør i couscousen med en gaffel, og bland i aprikosstrimler, brokkolibuketter og gresskarfrø.
- Bland alle ingrediensene til limeyoghurten og server den ved siden av kyllingen og couscous.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 265 kcal
- Fett 9,4 (31 E%), hvorav mettet fett 1,6 g
- Karbohydrater 11,0 g (21 E%), hvorav sukkerarter 6,3 g
- Fiber 5,1 g (4 E%)
- Protein 26,9 g (42 E%)
- Salt 1,9 g
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.