Kylling tikka masala med fullkornris og salat
En lettere og sunnere variant av en indisk klassiker. I motsetning til Tikka Masala-sausen du får kjøpt på glass, er denne helt uten tilsatt sukker og salt.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Rød currypasta og kokosmelk gir retten et eksotisk preg.
Ingredienser
- 4–6 kyllingbryst
- raps- eller olivenolje
- 1 boks kokosmelk (lettversjon)
- 2–3 ss rød currypasta
- 1 pakke ruccolasalat
- litt ekebladsalat eller annen salat
- 1 avokado
- ½–1 rødløk
- Fire porsjoner villris
Slik gjør du
- Kok risen etter anvisningen på pakken
- Klipp kyllingen i biter. Varm opp olje i en stekepanne, og stek kyllingen til den er gyllen (ikke for lenge, da blir den tørr).
- Hell over en boks kokosmelk og currypasta. La retten småputre i noen minutter.
- Kutt avokadoen i biter, hakk rødløk, og bland med salaten.
- Server tikka masalaen med ris og salat.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 546 kcal
- Fett 18,5, hvorav mettet fett 11,3 g
- Karbohydrater 49,5 g (x E%)
- Hvorav sukkerarter 3,3 g
- Fiber 4,9 g (x E%)
- Protein 43,8 g (x E%)
- Salt 0,17 g
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.