Kyllingburger med kikertsalat
Kjøttdeig av kylling/kalkun er magert, og sammen med salaten er dette er et energi- og næringsrikt måltid. Bytt gjerne ut vanlige hamburgerbrød med grove, fiberrike polarbrød med 100 prosent fullkorn, slik vi har gjort her.
-
Porsjoner: 2
-
Tidsbruk: 40-60 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Tips: Lag en dressing av for eksempel olje og eddik til å ha over salaten.
Server burgeren i grove polarbrød eller hjemmelagde burgerbrød med salat ved siden av.
Ingredienser
- 300 g kyllingkjøttdeig
- ½ ts salt
- ½ ts grov pepper
- 1 fedd hvitløk
- 1 egg
- 1 ss potetmel
- 2 ss vann
- flytende margarin
- ½ rødløk
- 2 grove hamburgerbrød / polarbrød
- Sennep / Ketchup
- 1 boks kikerter
- 1 boks ruccolasalat
- 3 store tomater
- ½ agurk
- 1 gul paprika
- ½ avokado
- ½ rødløk
Slik gjør du
- Finhakk rødløk og hvitløk, og bland sammen med kyllingkjøttdeig, egg, potetmel og vann. Form til burgere og stek dem i olje eller flytende margarin.
- Kutt opp grønnsakene og bland dem til en salat.
- Lag gjerne en dressing av for eksempel olje og eddik til å ha over salaten.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 818 kcal
- Fett 29,9 g (31 E%), hvorav mettet fett 6,7 g
- Karbohydrater 81,6 (44 E%), hvorav sukkerarter 10,6 g
- Fiber 21,7 g (5 E%)
- Protein 53,4 g (25 E%)
- Salt 4,5 g
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.