Kyllingwok med sukkererter
Denne retten inneholder allerede relativt lite salt, men du kan redusere det ytterligere ved å bruke saltredusert soyasaus (den har grønn topp på flasken). Sambal Oelek kan utelates, men det anbefales dersom du er glad i sterk mat!
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 40-60 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Allergivennlig variant
Dersom du bruker glutenfri soyasaus og forsikrer deg om at buljongterningene også er uten gluten er denne kyllingwoken fri for gluten, melk, egg, nøtter og peanøtter.
Vær oppmerksom å at noen kan være allergisk overfor en eller flere av de andre ingrediensene. Da kan du erstatte ingrediensen med en annen.
Ingredienser
- 4 kyllingbryst
- 3 dl hønsebuljong
- 1 ss maisennamel
- 300–400 g sukkererter
- 2 ss revet ingefær
- 2–3 fedd hvitløk
- 1–2 ts Sambal Olek
- Salt og pepper
- Soyasaus (3 ss)
- Olivenolje (3ss)
- 4 porsjoner villris (eller ev. fullkornris eller byggris)
Slik gjør du
- Skjær kyllingen i strimler. Skrell ingefærroten og finhakk.
- Lag marinade: Finhakk hvitløk og bland hvitløk og ingefær med olivenolje, Sambal Olek, pepper og soyasaus.
- Legg kyllingen i marinaden, og bland godt slik at all kyllingen blir dekket. La kyllingen ligge i marinaden i kjøleskapet i minst 30 minutter, og ta den ut av kjøleskapet ca. 15 minutter før den skal stekes.
- Sett risen til koking slik at den er ferdig samtidig med woken. Bland flytende hønsebuljong med maisennamel. Stek kyllingen i litt olivenolje på sterk varme. Hell resten av marinaden over. Del sukkerertene i to og legg oppi wokpannen.
- Hell hønsebuljong- og maisennakraften over. Bland godt og sett på lokk i noen få minutter. Serveres med én gang sammen med villris.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 465 kcal
- Fett 11,6 (22 E%), hvorav mettet fett 2,1 g
- Karbohydrater 49,7 (45 E%), hvorav sukkerarter 3,5 g
- Fiber 4,8 g (2 E%)
- Protein 37,5 g (33 E%)
- Salt 1,4 g
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)