Superenkel kyllingsuppe
En lett og lettvint suppe med lite salt, men mye smak.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Fres finhakket løk, hvitløk og purre i litt olivenolje og tilsett poteter, tomat, krydder, buljong og kylling. Volia!
Ingredienser
- 3 kyllingbryst
- 3 poteter
- 1 purre
- ½ løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 boks hakkete tomater
- ½ ss tørket basilikum
- ½ ts karri
- 1 ts paprikakrydder
- ½ fersk chili
- 1 terning hønsebuljong
- 8 dl vann
- 1 ss olivenolje til steking
- Salt og pepper etter smak
Slik gjør du
- Skjær kyllingen i små biter og stek i litt olivenolje. Smak evt. til med salt og pepper. Sett kyllingen til side.
- Skrell potetene og skjær dem i små terninger.
- Bruk kun den hvite delen på purren og skjær den i tynne ringer. Hakk løken. Varm opp litt olivenolje i en gryte, ha oppi finhakket løk, hvitløk og purre. La det frese et par minutter.
- Tilsett poteter, tomatboksen, krydder og hønsebuljong blandet ut i vann, og la suppen koke til potetene er ferdige. Ha oppi den ferdigstekte kyllingen og la suppen småputre et par minutter før servering.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 247 kcal
- Fett 4 g (15 E%), hvorav mettet fett 1 g
- Karbohydrater 20 g (32 E%), hvorav sukkerarter 8 g
- Fiber 30 g (49 E%)
- Protein 5 g (4 E%)
- Salt 2 g
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)