Asiatisk blomkålsuppe med vårløk og fetaost
En klassisk suppe med en frisk "vri". I tillegg til å være god, er den også mettende da den inneholder gode mengder proteiner.
-
Porsjoner: 2
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
- 1 stk. blomkål, hakket
- 2 fedd hvitløk
- ½ stk. gul løk
- 5,5 dl vann
- 2 dl kokosmelk, lett
- 3 dl cottage cheese, mager
- 3 ts red curry paste
- 1 ts olivenolje (til steking)
- Topping: 1 stilk vårløk og 50 gram fetaost
Slik gjør du
- Hakk hvitløk og løk og fres det i en kasserolle med litt olje. Tilsett red curry paste og rør.
- Hell i vann og kokosmelk sammen med oppkuttet blomkål. Kok opp slik at blomkålen blir mør.
- Tilsett cottage cheese før du kjører suppen med stavmikser eller i kjøkkenmaskin med knivblad eller blender til den blir glatt.
- Hell suppen tilbake i kasserollen og varm opp. Smak til med salt og pepper.
- Server med klippet vårløk og smuldret fetaost på toppen.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 343 kcal
- Fett 18 g (47 E%)
- Mettet fett 12 g (31 E%)
- Umettet fett 4 g (10 E%)
- Karbohydrater 13 g (16 E%)
- Sukkerarter 12 g (14 E%)
- Fiber 9 g (5 E%)
- Protein 29 g (34 E%)
- Salt 1,9 g