Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Brokkoli- og brenneslesuppe med egg
Foto: Synøve Dreyer

Brokkoli- og brenneslesuppe med egg

Grønt og skjønt, men her må du bruke hansker!

Ugress? Ikke i det hele tatt! Bruk brennesla til noe smakfullt og sunt!

Dersom du bruker medisinen Marevan, må du være obs på at brennesle er svært rikt på vitamin K. Det er viktig med et stabilt inntak av vitamin K når du bruker Marevan, et plutselig høyt inntak kan hemme effekten av medisinen.

Les mer her: Spis riktig når du bruker Marevan.

Ingredienser

  • 1 stk egg
  • ½ brokkoli (bruk også stilken!)
  • 3 dl brennesleblader
  • 1 sjalottløk, hakket
  • 0,5 ss rapsolje
  • 3 dl vann
  • ½ terning grønnsaksbuljong
  • ½ dl matfløte
  • 2 ss dill

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i en liten kasserolle. Legg i egget. Kok egget i nøyaktig 9 minutter og avkjøl det med rennende kaldt vann.
  2. Kutt brokkolibukettene av stilken og skyll dem godt. Skrell stilken og del den i biter.
  3. Bruk oppvaskhansker til brenneslen og fjern stilken fra bladene. Skyll brenneslebladene godt.
  4. Varm olje i en liten kasserolle. Stek sjalottløken blank. Hell i vann med buljong/kraft og brokkolistilk. Kok opp og la suppen koke i 5 minutter. Tilsett brokkolibuketter, dill og brennesle. Kok suppen videre i 5 minutter.
  5. Øs av en øse med suppekraft som du tar vare på i et litermål. Bruk en stavmikser eller blender og kjør suppen glatt. Juster konsistensen med matfløte og ev. den ekstra suppekraften.
  6. Serveres med kokt egg, litt dill, litt kvernet pepper og noen dråper olje samt knekkebrød!

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 300 kcal
  • Fett 21,5 g (65 E%)
  • Mettet fett 8 g (24 E%)
  • Umettet fett 10g (30 E%)
  • Karbohydrater 10 g (13 E%)
  • Kostfiber 5 g (3 E%)
  • Protein 15 g (20 E%)
  • Salt 2,2 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)