Ertesuppe med mynte og kesam
Denne lager du på få minutter! Serveres med en klatt kesam og et godt rundstykke til dypping.
-
Porsjoner: 2
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Lag en enkel og sunn suppe til middag. Den smaker godt også! Server gjerne med grove rundstykker.
Ingredienser
- ½ ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 2/3 stk. purreløk, hakket
- 6 dl vann med ½ terning grønnsaksbuljong
- ½ ts pepper
- ½ dl mynte
- 1 pose (ca 5-6 dl) grønne erter, fryste
- 2 ss mager kesam, 1 % fett
Slik gjør du
- Varm oljen i en kasserolle. Stek hvitløk og purre blank. Hell i vann og ha i pepper, mynte, erter og buljongterning. Kok opp og la suppen koke i 5 minutter.
- Øs av en øse med suppekraft som du tar vare på i et litermål. Bruk en stavmikser eller blender og kjør suppen glatt. Juster konsistensen med den ekstra suppekraften.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 200 kcal
- Fett 4 g (18 E%)
- Umettet fett 2,5 g (11 E%)
- Karbohydrater 20 g (41 E%)
- Kostfiber 13 g (13 E%)
- Protein 14 g (28 E%)
- Salt 1 g
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)