Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Ertesuppe med mynte og kesam
Foto: Synøve Dreyer

Ertesuppe med mynte og kesam

Denne lager du på få minutter! Serveres med en klatt kesam og et godt rundstykke til dypping.

Lag en enkel og sunn suppe til middag. Den smaker godt også! Server gjerne med grove rundstykker.

Ingredienser

  • ½ ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 2/3 stk. purreløk, hakket
  • 6 dl vann med ½ terning grønnsaksbuljong
  • ½ ts pepper
  • ½ dl mynte
  • 1 pose (ca 5-6 dl) grønne erter, fryste
  • 2 ss mager kesam, 1 % fett

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en kasserolle. Stek hvitløk og purre blank. Hell i vann og ha i pepper, mynte, erter og buljongterning. Kok opp og la suppen koke i 5 minutter.
  2. Øs av en øse med suppekraft som du tar vare på i et litermål. Bruk en stavmikser eller blender og kjør suppen glatt. Juster konsistensen med den ekstra suppekraften.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 200 kcal
  • Fett 4 g (18 E%)
  • Umettet fett 2,5 g (11 E%)
  • Karbohydrater 20 g (41 E%)
  • Kostfiber 13 g (13 E%)
  • Protein 14 g (28 E%)
  • Salt 1 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)