Gratinert løksuppe
Løksuppe er sunt, enkelt og billig. Perfekt kosemat en lørdagskveld.
-
Porsjoner: 4-6
-
Tidsbruk: 40-60 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Spis suppen som den er, eller ha den i porsjonsskåler med brød og revet ost over, og gratinér i ovnen.
Ingredienser
- 5 store løk
- 3-4 ss rapsolje (eller oliven)
- 2 fedd hvitløk
- 1-2 ss hvetemel (kan sløyfes)
- 1,5 l ferdig utblandet hønsebuljong
- ½ fersk chili
- basilikum, timian, provence krydder eller andre urter
- Ost og brød til gratinering
Slik gjør du
- Hakk hvitløk, og fres i olje i en stor gryte. Skjær løken i tynne strimler, og ha i gryten. La løken surre til den har blitt blank.
- Dryss over hvetemel, og rør rundt. Hell over buljong, og ha i finhakket chili og resten av krydder/urtene.
- La suppen småkoke i minst 20 minutter.
- Spis suppen som den er, eller hell over i porsjonsskåler, legg i en skive brød i hver skål, og ha over litt revet ost.
- Gratiner i ovnen på 180 grader til osten er gyllen (5 min)
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 316 kcal
- Fett 15,3 g (43%) hvorav mettet fett4,2 g
- Karbohydrater 29,1 g (41 E%), hvorav sukkerarter 12,7 g
- Fiber 6,2 g (4 E%)
- Protein 12,8 g (16 E%)
- Salt 3,5 g
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet