Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Gresskar- og søtpotetsuppe
Foto: Synøve Dreyer

Gresskar- og søtpotetsuppe

Oktober er tid for gresskar!

Ingredienser

  • 1-2 dl vann
  • ½ stk gresskar (muskat- eller annet gresskar, eller gulrot) i grove biter, uten kjerner
  • 1 liten eller ½ stk stor søtpotet (ca. 350 gram) i grove biter
  • ca. 2 cm ingefær
  • 1 boks lett kokosmelk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • pepper
  • rapsolje eller lignende
  • en liten dæsj chillisaus hvis du vil

Slik gjør du

  1. Fres litt hvitløk og ingefær i litt olje i en gryte. Tilsett gresskar og søtpotet, kokosmelk og vann, la dette småkoke i ca. 20 min til grønnsakene er møre.
  2. Mos grønnsakene med en stavmikser, spe eventuelt med mer vann til det blir en passe tykk konsistens.
  3. Topp suppen med kikerter eller litt ristede, usaltede nøtter. Suppen kan også serveres med brød.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 330 kcal
  • Fett 17 g
  • Mettet fett 13 g 
  • Umettet fett 3 g 
  • Karbohydrater 34 g 
  • Kostfiber 9 g 
  • Protein 6 g 
  • Salt 0,4 g