Gulrotsuppe med nøttestrøssel
Lag en god suppe med nydelig farge til middag.
-
Porsjoner: 2
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Gulrotsuppe er en god og fargerik middag. Nøttetoppingen er et smakfullt tillegg.
Ingredienser
- 1 rødløk, hakket
- 1/2 ss rapsolje
- 8 gulrøtter, hakket
- 2 ss ingefærrot, hakket
- 6 dl vann + 1 terning grønnsaksbuljong
- ½ ts gurkemeie
- 1 dl (to never) valnøtter
- Korianderblader til pynt
Slik gjør du
- Varm oljen i en liten kasserolle. Stek løken blank. Tilsett gulrøtter og stek i et par minutter. Hell i vann med buljong (eller kraft) og tilsett ingefær og gurkemeie. Kok opp og la suppen koke til gulrøttene er møre.
- Øs av en øse med suppekraft som du tar vare på i et litermål. Bruk en stavmikser eller blender og kjør suppen glatt. Juster konsistensen med den ekstra suppekraften.
- Rist valnøttene på en tørr stekepanne til de ha fått litt farge. Gni valnøttene godt mellom hendene slik at litt av skinnet faller av. Knus valnøttene lett med fingrene.
- Server suppen med et dryss av nøtter og litt frisk koriander og et rundstykke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 340 kcal
- Fett 18 g (48 E%)
- Mettet fett 2 g (5 E%)
- Umettet fett 15 g (40 E%)
- Karbohydrater 30 g (35 E%)
- Kostfiber 12 g (7 E%)
- Protein 7,5 g (9 E%)
- Salt 2,3 g
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)