Hjemmelaget tomatsuppe
Du synes kanskje ikke at tomatsuppe er den mest spennende retten i verden, men da har du kanskje ikke prøvd denne? En porsjon av denne inneholder bare en brøkdel av saltet i tomatsuppe fra pose.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Servér gjerne med grovt brød, kokt egg, eller en god klatt Cottage cheese.
Ingredienser
- 2 store løk
- 2 ss raps eller olivenolje
- 2-3 fedd hvitløk
- 1 boks tomatpuré
- 3 bokser hakkete tomater
- 1 liter ferdigblandet hønsebuljong
- Ferske urter, f.eks. basilikum, oregano, timian
- Ev. 1/2- 1 chili
- Salt, pepper
- Noen gode klunker kaldpresset olivenolje
Slik gjør du
- Hakk løk og hvitløk, ha i olje i en gryte, og surr løken til den har blitt gyllen. Ha i tomatpuré, la det surre, og ha deretter i boksetomater og ferdigblandet buljong. Smak til med urter, salt og pepper.
- La suppen småkoke i minst 10 minutter. Ha i noen klunker med olje før servering. Servér gjerne med grovt brød, kokt egg, eller en god klatt cottage cheese nedi.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 183 kcal
- Fett 12,7 g (61 E%), hvorav mettet fett 2 g
- Karbohydrater 12 g (30 E%), hvorav sukkerarter 10 g
- Fiber 3,4 g (3 E%)
- Protein 4,1 g (9 E%)
- Salt 0,3 g
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)