Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Hjemmelaget tomatsuppe
Foto: Synøve Dreyer

Hjemmelaget tomatsuppe

Du synes kanskje ikke at tomatsuppe er den mest spennende retten i verden, men da har du kanskje ikke prøvd denne? En porsjon av denne inneholder bare en brøkdel av saltet i tomatsuppe fra pose.

Servér gjerne med grovt brød, kokt egg, eller en god klatt Cottage cheese.

Ingredienser

  • 2 store løk
  • 2 ss raps eller olivenolje
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 boks tomatpuré
  • 3 bokser hakkete tomater
  • 1 liter ferdigblandet hønsebuljong
  • Ferske urter, f.eks. basilikum, oregano, timian
  • Ev. 1/2- 1 chili
  • Salt, pepper
  • Noen gode klunker kaldpresset olivenolje

Slik gjør du

  1. Hakk løk og hvitløk, ha i olje i en gryte, og surr løken til den har blitt gyllen. Ha i tomatpuré, la det surre, og ha deretter i boksetomater og ferdigblandet buljong. Smak til med urter, salt og pepper.
  2. La suppen småkoke i minst 10 minutter. Ha i noen klunker med olje før servering. Servér gjerne med grovt brød, kokt egg, eller en god klatt cottage cheese nedi.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 183 kcal
  • Fett 12,7 g (61 E%), hvorav mettet fett 2 g
  • Karbohydrater 12 g (30 E%), hvorav sukkerarter 10 g
  • Fiber    3,4 g (3 E%)
  • Protein   4,1 g (9 E%)
  • Salt   0,3 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)