Linse- og grønnsakssuppe
Fyldig suppe som holder deg varm! Suppen har lite salt, men det tror vi ikke du kommer til å savne.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 40-60 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
- 1 løk
- 2 gulrøtter
- 8 sjampinjonger
- 1 fedd hvitløk
- ½ dl olje
- 2 dl grønne linser
- 1 dl røde linser
- 1 ss tomatpuré
- 1 ½ l vann
- Timian
- Salt+ pepper
Slik gjør du
- Skrell og kutt grønnsakene i terninger. Hakk hvitløken. Fres hvitløk og grønnsaker i olje, og ha nedi linser.
- Rør i tomatpuré og tilsett vann og timian. Kok opp og la suppen koke i ca. 30 minutter til linsene er myke.
- Smak til suppen med salt og pepper. Servér gjerne med godt, grovt brød.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 349 kcal
- Fett 12 g (27 E%), hvorav mettet fett 1,9 g
- Karbohydrater 41,9 g (54 E%), hvorav sukkerarter 5,3 g
- Fiber 21,1 g (10 E%)
- Protein 18,0 g (19 E%)
- Salt 0,7 g
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)