Rød linsesuppe med gulrot og byggryn
Denne suppen smaker litt som tomatsuppe, men metter bedre fordi linser er rike på både fiber og protein.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 40-60 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Ingredienser
- 2 ss olje
- 2 fedd hvitløk
- 1 løk
- 1 glass tomatpuré
- 3 bokser hakket tomat
- ½ chili
- 12-15 dl ferdig utblandet hønsebuljong
- 2 dl røde linser
- 1 dl byggryn
- frisk basilikum, hakket
- 3 gulrøtter
- Saften av ½ sitron
Slik gjør du
- Hakk løken i små biter. Varm oljen i en stor gryte, stek løken til den er myk og blank sammen med presset hvitløk.
- Rør inn tomatpuré. Ha i buljong og hakkede tomater
- La det koke opp, og ha deretter i linser og byggryn. Bland i chili og evt. andre krydder/urter.
- La suppen koke til grynene og linsene er møre, ca. 25 minutter. Riv gulrøtter, ha i suppen og la det koke i 3-4 minutter til.
- Ønsker du en litt tynnere suppe, kan du ha i mer buljong.
- Hell i sitronsaft rett før servering.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 357 kcal
- Fett 8 g (18 E%), hvorav mettet fett 1,4 g
- Karbohydrater 50,6 g (63 E%), hvorav sukkerarter 12,4 g
- Fiber 20,7 g (10 E%)
- Protein 18,3 g (19 E%)
- Salt 3,1 g
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)