Spinatsuppe med egg
Lettvint og næringsrik suppe. Få ingredienser, men mye smak.
-
Porsjoner: 2
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Servér suppen med hardkokt egg, og grovt brød ved siden av.
Ingredienser
- 1 pk frossen spinat
- ½ purre
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 6 dl kyllingbuljong
- 1 dl H-melk eller matfløte
- Frisk persille
- Salt + pepper
- 2 egg
Slik gjør du
- Varm opp oljen i en gryte, og ha nedi finhakket løk og hvitløk
- Hell over buljong, og ha nedi finhakket purre, persille og spinat. La suppen koke 5-10 minutter på svak varme.
- Ha nedi melk eller matfløte, og la suppen koke et par minutter.
- Server med hardkokt egg, og evt. litt brød ved siden av.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 271 kcal
- Fett 21,4 g (70 E%), hvorav mettet fett 5,3 g
- Karbohydrater 6,2 g (11 E%), hvorav sukkerarter 4,3 g
- Fiber 2,5 g (2 E%)
- Protein 13 g (19 E%)
- Salt 0,3 g
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)