Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Spinatsuppe med egg
Foto: Synøve Dreyer

Spinatsuppe med egg

Lettvint og næringsrik suppe. Få ingredienser, men mye smak.

Servér suppen med hardkokt egg, og grovt brød ved siden av.

Ingredienser

  • 1 pk frossen spinat
  • ½ purre
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 6 dl kyllingbuljong
  • 1 dl H-melk eller matfløte
  • Frisk persille
  • Salt + pepper
  • 2 egg

Slik gjør du

  1. Varm opp oljen i en gryte, og ha nedi finhakket løk og hvitløk
  2. Hell over buljong, og ha nedi finhakket purre, persille og spinat. La suppen koke 5-10 minutter på svak varme.
  3. Ha nedi melk eller matfløte, og la suppen koke et par minutter.
  4. Server med hardkokt egg, og evt. litt brød ved siden av.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 271 kcal
  • Fett 21,4 g (70 E%), hvorav mettet fett 5,3 g
  • Karbohydrater 6,2 g (11 E%), hvorav sukkerarter 4,3 g
  • Fiber   2,5 g (2 E%)
  • Protein    13 g (19 E%)
  • Salt     0,3 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)