Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Hjemmelaget hamburger
Foto: Synøve Dreyer

Hjemmelagde burgerbrød

Her er en god oppskrift på gode burgerbrød.

Se oppskrift på kyllingburger med kikertsalat

Ingredienser

  • Ca. 350 gram sammalt hvete finmalt (eller fibramel)
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 2,5 dl lunkent vann
  • 1–2 ss olivenolje
  • Litt salt

Slik gjør du

  1. Bland tørrgjær ut i lunkent vann. Ha i salt og olje, og rør i mel til deigen blir passe fast.
  2. La deigen heve i ca. 30 minutter.
  3. Form passe store burgerbrød, og press dem flate.
  4. La burgerbrødene etterheve i ca. 20 minutter.
  5. Pensle på litt vann, og dryss over litt sesamfrø.
  6. Stekes ved ca. 200°C i ca. 10 minutter til brødene er gylne.

Næringsinnhold per porsjon