Falafel i pitabrød
Falafel er populær hurtigmat i Midtøsten. De små "kjøttbollene" inneholder ikke kjøtt – men er laget av kikerter. Kjempegodt sammen med agurksalat!
-
Porsjoner: 2–3
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
En sunn kebab med falafel, eller kroketter av kikerter.
Ingredienser
- 2 bokser kikerter
- 1 ts spisskumin
- ½ rød chili
- 2 ss potetmel
- 1 egg
- Olje til steking
- Grove pitabrød
- 1 agurk
- 2 dl matyoghurt
- 1–2 fedd hvitløk
- Saften av ½ lime
- 1 ts hakket mynte
Slik gjør du
- Hell av vannet på kikertene, skyll med kaldt vann. Bland kikerter, krydder, egg og potetmel med en stavmikser.
- Form små, flate boller på størrelse med en valnøtt, og stek i olje til de er gylne på begge sider.
- Lag agurksalaten ved å rive agurk, og blande med finhakket hvitløk, yoghurt, limesaft og hakket mynte. Varm pitabrødene forsiktig i ovnen, og server falafel sammen med pitabrød og agurksalat.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 637 kcal
- Fett 18,4 g (25 E%), hvorav mettet fett 1,5 g
- Karbohydrater 93,1 g (60 E%), hvorav sukkerarter 1,4 g
- Fiber 12,9 g (4 E%)
- Protein 23,9 g (15 E%)
- Salt 2,5 g
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)