Fullkornspasta med ovnsbakte rotgrønnsaker, feta og hvitløk
Når rotgrønnsakene bakes i ovnen sammen med hele hvitløksfedd, blir de deilig sødmefulle og smaksrike. Den bakte hvitløken brukes i fetaostkremen, og når det hele blandes med fullkornspasta blir dette en mettende og smaksrik vegetarmiddag.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 40-60 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Ingredienser
- 300 g fullkornspenne (små pastarør)½ stk kålrot
- 3 stk gulrot
- 1 stk persillerot
- ½ stk sellerirot
- 1 stk rødløk
- 1 stk hel hvitløk
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
- frisk timian
- 150 gram fetaost
- 2 dl mager kesam (eller lettrømme)
- grovmalt sort pepper
- frisk timian
Slik gjør du
- Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i små terninger. Rødløken kan skjæres i båter.
- Ha grønnsaksterningene i en ildfast form og bland dem med olivenolje, en klype salt og litt frisk timian.
- Del en hel hvitløk i to på langs og legg den i formen sammen med grønnsakene.
- Stek alt sammen midt i ovnen på 200 grader i 15–20 minutter, til grønnsakene er møre.
- Bland fetaosten godt med kesam, og press de bakte hvitløksfeddene ut i dressingen. Mos alt godt sammen. Smak til med grovmalt sort pepper og frisk timian etter smak. Du trenger ikke salte, i og med at fetaosten er salt i seg selv.
- Kok fullkornspenne som anvist på pakken.
- Bland den ferdigkokte, varme pastaen sammen med fetaostkremen, og vend inn de ovnsbakte grønnsakene helt til slutt.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 560 kcal
- Fett 15 g
- Mettet fett 7 g
- Umettet fett 63 g
- Karbohydrater 72 g
- Fiber 15 g
- Protein 25 g
- Salt 1,2 g