Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Fylt aubergine med quinoa
Foto: Synøve Dreyer

Fylt aubergine med quinoa

En lekker smårett. Server med salat til, så har du en fullverdig middag.

Ingredienser

  • 1 stk. aubergine per person
  • 1 dl quinoa
  • 10 stk. sorte oliven
  • ½ stk. Rødløk
  • 4 håndfuller fersk spinat (evt. ca. 100 gram frossen)
  • 100 gram fetaost
  • Krydder: Oregano, pepper, basilikum, timian etter ønske

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Hul ut auberginene slik at fyllet kan få plass oppi. Pass på å ikke stikke hull i bunnen. Skjærer du et rutemønster med kniv først er det lettere å hule ut med skje. Ta vare på bitene du huler ut.
  3. Smør litt olje i bunnen av en ildfast form og sett auberginene i ovnen. Auberginene skal stå i ca. 30 min totalt, de kan godt stå i ovnen mens du lager resten av fyllet.
  4. Skyll quinoa i en finmasket sil, dette er viktig for å skylle av bitterstoffer.
  5. Kok quinoaen i ca. 10–15 minutter eller etter instruksjonen på pakken (2 dl vann per 1 dl quinoa).
  6. Varm auberginebitene fra uthulingen i en stekepanne sammen med rødløk og hvitløk til de er myke. Varm så spinaten til den faller litt sammen.
  7. Bland alt fyllet sammen med oliven, quinoa og fetaost.
  8. Krydre blandingen etter ønske.
  9. Ta ut auberginene, fyll dem med quinoafyllet og la alt stå sammen i ovnen resten av steketiden.
  10. TIPS: Får du ikke tak i quinoa, kan du bytte det ut med couscous.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 370 kcal
  • Fett 17 g (41 E%)
  • Mettet fett 7,5 g (18 E%)
  • Umettet fett 8 g (19 E%)
  • Karbohydrater 31 g (33 E%)
  • Sukkerarter 12 g (13 E%)
  • Fiber 12 g (7 E%)
  • Protein 18 g (19 E%)
  • Salt 1,7 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.