Grønn omelett med gressløk, asparges, grønnkål
En lettvint, rask og næringsrik middag, eller en bedre lunsj.
-
Porsjoner: 1
-
Tidsbruk: Under 20 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Høst er sesong for grønnkål. La denne næringsrike retten bli dagens middag!
Ingredienser
- 1/2 ss rapsolje
- 2 egg
- ½ dl grønnkål, revet
- ½ pose (125 g) grønne aspargesbønner
- 1 ss gressløk, hakket
- 2 grovbrødskiver med lettmargarin
Slik gjør du
- Stek aspargesbønner og grønnkål i en liten stekepanne til bønnene er møre.
- Lag to små ”hull” mellom grønnsakene. Knekk eggene forsiktig over ”hullene”
- Senk steketemperaturen til medium. Dryss over gressløk. Stek forsiktig til eggehviten har stivnet.
- Server omeletten med brød og margarin.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 507 kcal
- Fett 24 g (43 E%)
- Mettet fett 5 g (9 E%)
- Umettet fett 15,5 g (28 E%)
- Karbohydrater 40 g (32 E%)
- Kostfiber 11 g (4 E%)
- Protein 26,5 g (21 E%)
- Salt 1,4 g
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)