Grønnsaksrøre i vaffeljern
En super lunsj, kveldsmat, eller tilbehør til suppe eller salat.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
- 3 stk potet
- 4 stk gulrot
- 1 skive kålrot/sellerirot
- 1 halv finhakket løk
- 2 ss finhakket frisk kruspersille
- 2 ss finskåret frisk gressløk
- 2 stk egg
- 2–3 ss olje
- Salt og hvit pepper
Slik gjør du
- Skrell potetene og grønnsaker og riv dem på et råkostjern. Klem ut litt av vannet og ha dem i en bolle.
- Tilsett kruspersille, gressløk og evntuelt andre krydder og bland alt godt sammen.
- Visp sammen eggene og rør i grønnsakene. Smak til med salt og hvit pepper
- Ha olje i røren. Stek grønnsaksvaflene i vaffeljern.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 182 kcal
- Fett 7,9 g (39 E%), hvorav mettet fett 1,2 g
- Karbohydrater 19,8 g (44 E%), hvorav sukkerarter 8,4 g
- Fiber 4,5 g (5 E%)
- Protein 5,7 g (13 E%)
- Salt 0,2 g*
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)