Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Grønnsaksrøre i vaffeljern
Foto: Synøve Dreyer

Grønnsaksrøre i vaffeljern

En super lunsj, kveldsmat, eller tilbehør til suppe eller salat.

Ingredienser

  • 3 stk potet
  • 4 stk gulrot
  • 1 skive kålrot/sellerirot
  • 1 halv finhakket løk
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille
  • 2 ss finskåret frisk gressløk
  • 2 stk egg
  • 2–3 ss olje
  • Salt og hvit pepper

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og grønnsaker og riv dem på et råkostjern. Klem ut litt av vannet og ha dem i en bolle.
  2. Tilsett kruspersille, gressløk og evntuelt andre krydder og bland alt godt sammen.
  3. Visp sammen eggene og rør i grønnsakene. Smak til med salt og hvit pepper
  4. Ha olje i røren. Stek grønnsaksvaflene i vaffeljern.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 182 kcal
  • Fett 7,9 g (39 E%), hvorav mettet fett 1,2 g
  • Karbohydrater 19,8 g (44 E%), hvorav sukkerarter 8,4 g
  • Fiber 4,5 g (5 E%)
  • Protein 5,7 g (13 E%)
  • Salt 0,2 g*

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)