Krydret linsegryte
Er du usikker på om du liker linser? Denne gode og fyldige linsegryta kommer til å overbevise deg. Smaken kan minne om lapskaus og den er veldig enkel å lage.
-
Porsjoner: 2
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Linser inneholder mye protein og fiber noe som gjør at denne gryten metter godt.
Ingredienser
- 1 løk, hakket
- 1–2 fedd hvitløk
- 1 ss rapsolje
- 2 gulrøtter i terninger
- 1 paprika, hakket
- 2 stilker selleri i biter
- 2 dl tørkede, røde linser
- 5 dl vann + 1 terning grønnsaksbuljong
- 2 ss tomatketchup
- 1 ts fersk, revet ingefær
- Chilipulver og garam masala etter smak
Slik gjør du
- Finhakk løk og hvitløk og stek i en gryte med olje til det er blankt.
- Skyll linsene i vann. Tilsett linsene og de andre grønnsakene i gryta, la alt surre videre i ett minutt.
- Hell på buljongvannet og tilsett ketchup og krydder.
- La alt småkoke i ca. 20 minutter.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 410 kcal
- Fett 7 g (16 E%)
- Mettet fett 0,8 g
- Karbohydrater 54 g (52 E%)
- Fiber 18 g (9 E%)
- Protein 23 g (23 E%)
- Salt 2,5 g
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)