Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Vårsalat med hjertesalat, asparges, nypoteter og sennepsdressing
Foto: Synøve Dreyer

Vårsalat med hjertesalat, asparges, nypoteter og sennepsdressing

Sammen med litt grovt brød blir dette en frisk og mettende middag.

Server gjerne salaten med rugbrød ved siden av.

Allergivennlige alternativer:

  • Denne retten er glutenfri med glutenfritt brød.
  • Ved å droppe fetaost eller bytter den med Tofuline osteerstatning, er den også melkefri.

Ingredienser

  • 3 små, kokte nypoteter med skall
  • 5 stk asparges
  • 3 stk reddiker, skivet
  • 3 dl hjertesalat (eller annen grønn bladsalat)
  • 1 ss solsikkefrø
  • 50 g (ca. 2 ss) fetaost, smuldret
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ts sterk sennep
  • 1 ss sitronjuice

Slik gjør du

  1. Kok potene møre og del dem i 2–3 biter. De kan spises med skallet på. La potetene avkjøle seg mens du gjør klar resten av salaten.
  2. Brekk av den harde enden av aspargesene og skrell stilken forsiktig. Stek aspargesene i panne til de blir møre. Del dem i tre biter.
  3. Riv salaten lett opp, hvis nødvendig. Legg salatblader, poteter, asparges og reddiker i en skål. Dryss over solsikkefrø og smuldre over fetaost.
  4. Visp sammen rapsolje, sitron og sennep.
  5. Risle dressingen over salaten og server den gjerne med rugbrød. Servér.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 405 kcal
  • Fett 25 g, hvorav mettet fett 8 g
  • Karbohydrater 26 g
  • Fiber 6 g
  • Protein 16 g
  • Salt 1,4 g