Vårsalat med hjertesalat, asparges, nypoteter og sennepsdressing
Sammen med litt grovt brød blir dette en frisk og mettende middag.
-
Porsjoner: 1
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Server gjerne salaten med rugbrød ved siden av.
Allergivennlige alternativer:
- Denne retten er glutenfri med glutenfritt brød.
- Ved å droppe fetaost eller bytter den med Tofuline osteerstatning, er den også melkefri.
Ingredienser
- 3 små, kokte nypoteter med skall
- 5 stk asparges
- 3 stk reddiker, skivet
- 3 dl hjertesalat (eller annen grønn bladsalat)
- 1 ss solsikkefrø
- 50 g (ca. 2 ss) fetaost, smuldret
- 1 ss rapsolje
- 1 ts sterk sennep
- 1 ss sitronjuice
Slik gjør du
- Kok potene møre og del dem i 2–3 biter. De kan spises med skallet på. La potetene avkjøle seg mens du gjør klar resten av salaten.
- Brekk av den harde enden av aspargesene og skrell stilken forsiktig. Stek aspargesene i panne til de blir møre. Del dem i tre biter.
- Riv salaten lett opp, hvis nødvendig. Legg salatblader, poteter, asparges og reddiker i en skål. Dryss over solsikkefrø og smuldre over fetaost.
- Visp sammen rapsolje, sitron og sennep.
- Risle dressingen over salaten og server den gjerne med rugbrød. Servér.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 405 kcal
- Fett 25 g, hvorav mettet fett 8 g
- Karbohydrater 26 g
- Fiber 6 g
- Protein 16 g
- Salt 1,4 g