Vegetar lunsjkaker
En enkel og smakfull rett som gjør det lett å få i seg mye grønnsaker.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
- 4 kokte poteter, moses lett
- 2 grovt revne gulrøtter
- 2 store, grovt revne skiver kålrot
- 1 finhakket rødløk
- 4 ts soltørkede tomater i olje, finhakket
- 1 dl revet ost
- 2 ss gressløk
- 2 ss hakket persille eller andre urter
- 3 egg
- Ca 2 ss potetmel
- Godt med pepper, søt chilisaus eller lignende
Slik gjør du
- Bland ingrediensene. Form deigen til karbonader og stek dem i middels varm panne til de blir brune og gjennomstekte.
- Serveres som pålegg på brødskiven eller i hamburgerbrød med salat til.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 216 kcal
- Fett 8,1 (33 E%), hvorav mettet fett 3,2 g
- Karbohydrater 21,8 g (45 E%), hvorav sukkerarter 9,1 g
- Fiber 4,6 g (4 E%)
- Protein 11,8 g (22 E%)
- Salt 0,35 g
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)