Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Vegetar lunsjkaker
Foto: Synøve Dreyer

Vegetar lunsjkaker

En enkel og smakfull rett som gjør det lett å få i seg mye grønnsaker.

Ingredienser

  • 4 kokte poteter, moses lett
  • 2 grovt revne gulrøtter
  • 2 store, grovt revne skiver kålrot
  • 1 finhakket rødløk
  • 4 ts soltørkede tomater i olje, finhakket
  • 1 dl revet ost
  • 2 ss gressløk
  • 2 ss hakket persille eller andre urter
  • 3 egg
  • Ca 2 ss potetmel
  • Godt med pepper, søt chilisaus eller lignende

Slik gjør du

  1. Bland ingrediensene. Form deigen til karbonader og stek dem i middels varm panne til de blir brune og gjennomstekte.
  2. Serveres som pålegg på brødskiven eller i hamburgerbrød med salat til.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 216 kcal
  • Fett 8,1 (33 E%), hvorav mettet fett 3,2 g
  • Karbohydrater 21,8 g (45 E%), hvorav sukkerarter 9,1 g
  • Fiber 4,6 g (4 E%)
  • Protein 11,8 g (22 E%)
  • Salt 0,35  g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)